Pangaomanikud tülis

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kluge.
Andrus Kluge. Foto: Andres Haabu / Äripäev

 Pankur kahtlustab finantsinspektsiooni kokkumängus hämara taustaga Vene pankuritega.

Krediidipanga nõukogu esimehel Andrus Klugel tuleb lähiajal finantsinspektsiooni nõudel pangast lahkuda. Kluge on inspektsiooni otsuse kohtus vaidlustanud. Veelgi enam, ta leiab, et 9. septembril pangale tehtud ettekirjutus on kättemaks.

Kluge kaebas koos Krediidipanga väikeaktsionäridega finantsinspektsiooni eelmisel sügisel kohtusse, nõudes, et Tallinna halduskohus kontrolliks järelevalve seaduslikkust. Samuti nõuab ta koos oma võitluskaaslastega, et kohus tühistaks Moskva Pangale antud loa omada Krediidipangas enamusosalust. Neljaprotsendise osalusega Kluge leiab, et Krediidipangas ligi 60-protsendist osalust omav Moskva Pank ei tohiks olla suuromanik. «Moskva Pank on korduvalt rikkunud Eesti seadusi, finantsinspektsioon pole sellele reageerinud ega kaitsnud Krediidipanga väikeaktsionäride huve,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles