Välisministeerium renoveerib Londoni saatkonnahoone

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saatkond Londonis.
Eesti saatkond Londonis. Foto: Eda Meresmaa / Õhtuleht

Välisministeerium kavatseb tuleval aastal investeerida 4,9 miljonit eurot, millest suurem osa, 3,2 miljonit kulub Londoni saatkonnahoone põhjalikuks renoveerimiseks.

Välisesinduste võrgustiku arendamisel on 2014. aastal prioriteediks saatkonna avamine Brasiilias, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Brasiilia roll rahvusvahelises poliitikas ja ka majanduses kasvab kiiresti ning tegemist on Eestile tähtsaima kaubanduspartneriga Lõuna-Ameerikas. Saatkonna loomine aitab kaasa Eesti tõhusamale tegevusele nii Brasiilias kui ka Lõuna-Ameerika regioonis laiemalt.

Eestil on rahvusvaheliste organisatsioonide juures seitse alalist esindust ning välisriikides 33 saatkonda, neli peakonsulaati ja üks kantselei, üks erimissioon ja 170 aukonsulit.

Esinduste võrgustiku laienemine sõltub jooksvatest välispoliitilistest arengutest, kuid minimaalses plaanis kavatseb Eesti säilitada olemasoleva võrgu.

2014. aastal lähetab välisministeerium lisadiplomaadid New Delhisse ja Pekingisse, samuti on kavas laiendada aukonsulite võrgustikku. Tuleval aastal korraldatakse Tallinnas aukonsulite konverents.

Eesti on võtnud eesmärgiks jõuda arengukoostööks suunatavate vahendite suurusega 2015. aastaks vähemalt 0,17 protsendini rahvuslikust koguproduktist.

Järgmise aasta eelarve eelnõus on arengukoostöö ja humanitaarabiks eraldatava raha maht 9 819 701 eurot. Arengukoostööga tegelevatele organisatsioonidele Eesti Idapartnerluse Keskusele, E-Riigi Akadeemiale ja Arengukoostöö Ümarlauale annab välisministeerium tuleval aastal tegevtoetuseks 327 623 eurot.

Eesti arengukoostöö keskmes on eelkõige prioriteetsed partnerriigid – Afganistan ja idapartnerluse riigid Armeenia, Aserbaidžaan, Gruusia, Moldova, Ukraina ja Valgevene. Samuti toetab välisministeerium rahvusvahelise humanitaarabisüsteemi tugevdamist ning tõhusat panustamist katastroofides ja konfliktides kannatanute abistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles