Eesti kinokülastajad saavad osa Shakespeare’i uuslavastustest Londonis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CC Plaza

Kobarkinos saab alates homsest nautida brittide teatritippe: neljapäeval, 26. septembril toimub Coca-Cola Plaza kino vahendusel otselülitus London National Theatre lavale, kus etendub selle hooaja avaülekandena William Shakespeare’i armukadedustragöödia «Othello» uuslavastus.

Klassikaline lugu sellest, kuidas haavatud uhkusega leitnandi valelikkus sütitab Othello hinges hukatusliku armukadeduse, on uuslavastuses toodud moodsasse maailma. Tegevus toimub sumisevates Londoni pubides kõrvulukustava popmuusika saatel, Briti sõjaväebaasis Küprosel ning valitsuskabineti seinte vahel.

Etenduses astuvad üles arvukate Olivier’ preemiatega auhinnatud näitlejad käsikäes noorte tegijatega. Nimitegelast Othellot kehastab Briti üks tuntumaid draamanäitlejaid Adrian Lester ning reeturlikku Iagot Rory Kinnear, keda meie publik on kohanud ka näiteks kahes viimases James Bondi filmis. Vandenõu ohvri, Othello noorukese abikaasa Desdemonana astub Londonis üles Olivia Vinall, kes lõi oma hiilgava etteastega kriitikud pahviks - nimelt piirneb 25-aastase näitlejatari lavaline väljaõpe kõigest üheaastase näitekursusega.

«Othello» jõuab korduslinastusena ekraanile ka 30. septembril Tallinnas Coca-Cola Plazas ning Tartu kinos Ekraan.

Teiseks suurteoseks, millest ka siinne Eesti kino- ja teatripublik osa saab, on «Macbeth», kus astub üles maailma üks tuntumaid, viie Oscari-nominatsiooniga Shakespeare’i interpreet Kenneth Branagh. Leedi Macbethi rolli täidab Eesti televaatajatele Kiirabihaigla seriaali dr Elizabeth Corday tegelaskujust tuttav Alex Kingston.

Põnev uuslavastus jõuab otseülekandes Coca-Cola Plaza kinolinale neljapäeval, 17. oktoobril. Manchesteri kunagisest pühakohast, Peetri kirikust, mis küünlamere, koorimuusika, trummikõmina, mõõkade kõlina, vihmasaju ja mudast libedate käikude abil etendusele vääriliselt sünge keskkonna loob. «Macbeth» linastub kordussalvestusena Coca-Cola Plazas ja Tartu Ekraanis ka 21. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles