TAK: osale reisisaatjaist oli töö liiga raske

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisaatja neoonvest.
Tallinna reisisaatja neoonvest. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Autobussikoondise (TAK) veokorraldusosakonna juhataja Ulvar Niitsoo põhjendas 95 reisisaatjaga töölepingu lõpetamist osaliselt ka töö raskusega.

95st töölt lahkunud inimesest 27 leidsid endale erialase töö, kümnel halvenes tervis ja 7 inimest pidasid tööd liiga raskeks. 42 reisisaatjaga on lõpetatud tööleping töökohustuste rikkumise tõttu, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Peamised probleemid on töölt puudumine. Siin ikka niimoodi ei saa ja oleme sunnitud töölepingu lõpetama,» rääkis Niitsoo. «Mõnedele esimene kord teeme hoiatuse, aga üldjuhul lõpetame töölepingu. Aga kõik ei saa ikka selle tööga hakkama, töö on raske.»

Reisisaatjate uue grupi komplekteerimiseks toimuvad jaanuaris töövestlused ja järgmine koolitus on jaanuari teisel poolel. Tallinna linna sotsiaalne projekt kestab selle aasta lõpuni.

«Praegu on väga vara rääkida, mis sellest projektist edasi saab, sest praegu on 12 kuud projekti alles kestmas. Kui 540st töökohast on hetkel täidetud 295, siis vabade töökohtade hulk on väga suur,» ütles Niitsoo. «Kes soovivad tõesti hingega tööd teha, vabu kohti on meil piisavalt!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles