Ruhnu kerkib talukompleksi meenutav koolimaja

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Ruhnu saarele.
Vaade Ruhnu saarele. Foto: Lauri Kulpsoo

Ruhnu uue koolimaja projektikonkursi võitis talukompleksi meenutav arhitektuuribüroo Teigar Sova projekteeritud kavand, mis jäi ruhnlaste hulgas läbi viidud rahvahääletusel teisele kohale.


Ruhnu vallavanem Aare Sünter möönis Meie Maale, et eskiiside vahel käis tihe rebimine ning otsustamisel jäi sõelale mitu võrdselt tugevat kavandit.

«Vaidlemist ja arutelu oli palju ning ei saa öelda, et otsus oleks üksmeelne olnud,» lausus Sünter, kelle sõnul selgitas koolimaja lõpliku kavandi hääletamine.

Kui ruhnlaste hulgas läbi viidud rahvahääletusel pälvis välise esmamulje põhjal enim hääli Korsi talu meenutanud koolimaja kavand, siis komisjoni hulgas sama kavad läbi ei läinud.

Sünteri sõnul tuli komisjonil arvestada väga paljusid nüansse, mida esmamulje põhjal ei pruugi tähele panna - näiteks jälgiti hoolega ruumide paigutust, et kooliperel oleks ruume võimalikult mugav kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles