Eesti ja Saksamaa eriüksuslased harjutasid pantvangide vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksuslased. Pilt on illustreeriv.
Eriüksuslased. Pilt on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula

Eesti ja Saksamaa eriüksused viisid Tallinnas ning Harjumaal eelmisel nädalal läbi ühisõppuse, mille käigus harjutati pantvangide vabastamist vaenulikul territooriumil.

Nädal aega kestnud õppus hõlmas tegutsemist õhus ja maismaal ning rasketes ilmastikutingimustes, õppuse ajal külastas Eestit ka Saksamaa transpordilennuk, teatas kaitseväe peastaap.

Õppus oli kaheetapiline, mille esimeses osas kogusid eriüksuslased informatsiooni pantvangide asukoha kohta, teises etapis viidi läbi pantvangide vabastamise operatsioon.

Erioperatsioonide üksuse ülema kolonelleitnant Riho Ühtegi sõnul läks õppus korda. Ühtegi märkis, et sarnane õppus korraldati Eestis teist korda.

Samalaadse sisuga ühisõppuse Ameerika Ühendriikide partneritega viis erioperatsioonide üksus läbi nädal varem ja samuti Eestis.

Eesti eriüksuslased tegutsevad koos USA eriüksustega Afganistanis, nende ülesandeks on toetada Afganistani julgeolekujõudude väljaõpet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles