Narva õpetaja lahkus poliitilise surve tõttu töölt

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soldino gümnaasiumi direktor hoiatas oma alluvat Pavel Kuznetsovi otsesõnu, et piirilinnas väga palju töökohti saadaval pole. Praegu on Kuznetsov ametis Tartu Ülikooli Narva kolledžis.
Soldino gümnaasiumi direktor hoiatas oma alluvat Pavel Kuznetsovi otsesõnu, et piirilinnas väga palju töökohti saadaval pole. Praegu on Kuznetsov ametis Tartu Ülikooli Narva kolledžis. Foto: Andres Haabu

Narva Soldino gümnaasiumis mullu aasta õpetajaks valitud Pavel Kuznetsov oli sunnitud töölt lahkuma, kui kooli keskerakondlasest direktor avastas, et mees kandideerib kohalikel valimistel sotsiaaldemokraatide nimekirjas. «Tegelikult lapsed ei teagi, et minu töölt lahkumise põhjus oli poliitiline,» tunnistab 32-aastane loodusainete õpetaja Kuznetsov.

Pealtnäha oli ta ideaalne pedagoog – korrektse välimusega, valdab hästi eesti keelt, oli 11. klassi klassijuhataja ja tegeles õpilastega aktiivselt ka õppetöövälise ajal, korraldades neile õppereise ja konkursse. «Me võitsime RMK korraldatud viktoriinil vene koolide arvestuses Eestis esimese koha,» ütleb ta uhkusega hääles. Soldino kooli jaoks oli see saavutus, sest tänavuses gümnaasiumite edetabelis on Soldino õppeedukuselt alles 103. kohal ehk tagumises pooles.

Eelmisel õppeaastal valisid õpilased Kuznetsovi oma lemmikõpetajaks. Sedagi kooliaastat alustas Kuznetsov innukalt, kuid septembri keskel esitas direktorile ootamatult lahkumisavalduse. Praegu töötab Kuznetsov Tartu Ülikooli Narva kolledžis nõustamiskeskuse koordinaatorina. Veel paar nädalat tagasi ei osanud ta aga ette kujutadagi, et peab koolile ja oma klassile hüvasti ütlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles