Kiek in de Köki torn loodab uksed avada veebruaris

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiek in de Kök
Kiek in de Kök Foto: Toomas Huik

Kiek in de Köki torn on pärast aasta kestnud uuenduskuuri valmis, tasapisi paigaldatakse eksponaate ning külastajatele loodetakse uksed avada veebruari lõpus, teatas

ERR Uudised

.

Torn sai täielikult uuendatud ekspositsiooni tornis, torn sai juurdeehituse ning rajati uus maa-alune käik tornist bastioni käikudesse, mida ajalooliselt pole olnud, rääkis muuseumi Kiek in de Kök ja Bastionikäigud juht Toomas Abiline «Aktuaalsele kaamerale».

Juba veidi vähem kui kahe kuu pärast saab Tallinn ajaloo esimese allmaaraudtee, kuhu pärast testimist loodetavasti juba kevadel reisijad peale lastakse.

Praegu ootab rong, mille turvaliseks ja käikude kliimas töökindlaks muutmisele kulus ligi aasta, osaühingu Hansanova töökojas lõplikku välisviimistlust.

Rong läks muuseumile maksma poolteist miljonit krooni, terve Kiek in de Köki ja bastionikäikude uuenduskuur aga 45 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles