Tony Martin ülivõimsalt maailmameistriks

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Martin
Tony Martin Foto: AP/Scanpix

 Itaalias Firenzes toimuval MMil jagas individuaalses temposõidus medalid just see kolmik, keda ennustati. Kolmandat korda järjest krooniti tšempioniks sakslane Tony Martin, hõbeda sai kaela Londoni olümpiavõitja Bradley Wiggins ning neljakordne maailmameister šveitslane Fabian Cancellara pidi leppima pronksiga. Gert Jõeäär sai 59. koha.

Firenzes ja selle ümbruses maha märgitud 57,9 km pikkune trass oli sile kui laud ja enamasti sirge kui joonlaud, mistap soosis just eraldistardi spetsialiste, eelkõige supervormis Martinit. «Jõudu jätkus lõpuni ning ta alistas rivaalid veenva ülekaaluga, nagu nädal tagasi lubas,» rääkis tema tiimi, Omega boss Jan Schaffrath. Kusjuures Martin sai sel MMil kaela juba teise kulla – esimene tuli meeskondlikus temposõidus.

Sõitu alustas kõige särtsakamalt Cancellara, paraku hoog ajapikku rauges ning ta jäi lõpukilomeetritel alla ka Wigginsile. Martinile märgiti finišis kirja aeg 1:05.36,65. Wiggins kaotas talle 46,09, Cancellara 48,34 sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles