Armastuslugu areneb e-kirjades

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emma Rothneri (Elina Pähklimägi) ja Leo Leike (Andres Mähar) armulugu areneb e-kirjavahetuses. Vaatajate ees on nad peaaegu kogu etenduse kahekesi, kuid vaatavad teineteisele silma ainult ühel korral.
Emma Rothneri (Elina Pähklimägi) ja Leo Leike (Andres Mähar) armulugu areneb e-kirjavahetuses. Vaatajate ees on nad peaaegu kogu etenduse kahekesi, kuid vaatavad teineteisele silma ainult ühel korral. Foto: Alan Proosa

Kui keegi tahab Tartu linnaraamatukogust laenata austerlase Daniel Glattaueri romaani «Hea põhjatuule vastu», tuleb tal oodata paar nädalat järjekorras. Mõni nimetab seda naistekaks. Täna toob selle vaatajate ette Vanemuine.

Romaani populaarsus eriti naislugejate hulgas ei tekitanud Vanemuise lavastajale Rein Pakule kõhklusi, kui ta asus kirjaniku teksti lavale tooma.

«Ma olen olnud alati seda meelt, et ma ei taha teha vahet kultuuris kõrgetel ja madalatel vormidel,» ütles ta. «Minu meelest võib naistekas, sealhulgas «Hea põhjatuule vastu», olla väga haarav ja intellektuaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles