Riigikogu 11 liiget moodustasid Omaani parlamendirühma

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Omaani parlamendirühma juhiks valiti Margus Tsahkna.
Eesti-Omaani parlamendirühma juhiks valiti Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu 11 saadikut moodustasid täna Eesti-Omaani parlamendirühma, mida hakkavad juhtima Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Margus Tsahkna ja reformierakondlane Maret Maripuu.

Riigikogu pressiteenistuse teatel kuuluvad parlamendirühma ka IRLi fraktsiooni liikmed Reet Roos, Mart Nutt, Tõnis Palts, Siim Kabrits ja Juku-Kalle Raid, keskerakondlased Kadri Simson ja Aivar Riisalu, sotsiaaldemokraat Andres Anvelt ja Reformierakonda kuuluv Mati Raidma.

Parlamendirühma esimeheks valitud Tsahkna pidas oluliseks arendada parlamentidevahelist koostööd seoses majandusliku koostöö laienemisega. «Eesti IT-sektori ettevõtted loovad Omaanis sealse e-riigi lahendusi, mis on suure tähtsusega projekt. Nimetatud ala ekspordi laiendamine ja koostöö sellel alal on meile tähtis,» märkis ta ja lisas, et seepärast soovitakse tihendada ka parlamentide suhteid.

Riigikogu praeguses koosseisus on kahe ja poole aastaga loodud kokku 53 parlamendirühma, et tõhustada teiste riikide parlamentidega suhtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles