Kahe ja poole miljardi jagu soove, pool miljardit tegelikkust

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Majandusministeeriumis on lõpusirgel järgmise seitsme aasta transpordiinvesteeringute nimekirja koostamine. Jätkatakse nendel suundadel, mis praegugi, unistused Saaremaa sillast, Lasnamäe trammist ja neljarajalisest Tartu maanteest võib aga lähiaastateks maha matta.

Majandusministeeriumis on valminud nimekiri suurtest transpordiobjektidest, mille seast tuleb teha valik, mida aastatel 2014–2020 ehitada ja mida mitte. Ajaraamistik kattub Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodiga ehk just sealt peaks tulema suurem osa rahast.

Põhimõtteliselt, nagu tunnistab ministeerium ka ise, võib seda nimekirja võtta kui «kirja jõuluvanale». See pole mingi garantiikiri, vaid pigem ongi püütud üles tähendada kõik, mis kusagilt läbi jooksnud või mida keegi soovib ehitada: läbi on vaadatud erinevad arengu- ja hoiukavad, küsitud ettepanekuid omavalitsustelt ja teistelt partneritelt, olgu nendeks siis lennujaam, raudtee või muud transpordivaldkonnaga seotud asutused ja inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles