Galerii: Estcoy-9 avas langenud relvavennale mälestustahvli

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jalakase mälestustahvli avamine.
Kristjan Jalakase mälestustahvli avamine. Foto: mil.ee

Jalaväekompanii Estcoy-9 avas täna Afganistanis Helmandi provintsis patrullbaasis XP-1 mälestustahvli nende mullu langenud kaasvõitlejale nooremseersant Kristjan Jalakasele.

«Kaasvõitlejad mäletavad nooremseersant Jalakast, kui meest, kes oli tõeline juht, ei kaotanud pead ka kõige raskemas olukorras ning suutis olukorda kontrolli all hoida. Kahju on sellest, et tema kõige raskemal hetkel ei suutnud me teda kuidagi aidata,» ütles mälestustahvli avamise tseremoonial nooremseersant Rinaldo Hollat langenud allohvitseri kaaslaste järelhüüdes.

Tahvli avamise ettepaneku tegid nooremseersant Jalakase rühmakaaslased, kes selle ka ise valmistasid.

Mälestustahvli avamisest võtsid osa kontingendi ülem kolonelleitnant Kajari Klettenberg, jalaväekompanii Estcoy-9 ülem Sergei Guselnikov, Eesti ja Briti kaitseväelased. Estcoy-9 võitlejad lasid langenud nooremseersant Jalakase auks kolm aupauku.

Nooremseersant Kristjan Jalakas langes 15.detsembri varahommikul NATO operatsioonil Afganistanis lahinguülesandeid täites isevalmistatud lõhkekeha rünnakus.

Estcoy-9 alustas teenistust Afganistanis Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus mullu novembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles