Maksustamiseelnõud kriitikatule all

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus algatas kolmapäeval koos 2014. aasta riigieelarve seaduse eelnõuga ka tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, millega soovitakse muuta töötaja isikliku sõiduauto kasutamise eest makstava hüvitise maksuvabastust ning tööandja ametiauto erisoodustuse maksustamise korda, samuti käibemaksuseaduse muutmise eelnõu, millega soovitakse piirata sisendkäibemaksu mahaarvamist sõiduautode soetamisel.

«Autode hankimine firma nimele on võrreldes eraisiku ostudega ebaõiglaselt odavam käibemaksu tagasiarvestamise tõttu. Palju uhkemaid autosid on Eestis just firmade nimel. Me ei arva, et selline praktika on jätkusuutlik,» ütles rahandusminister Jürgen Ligi riigieelarvet tutvustaval pressikonverentsil.

Kaubandus-tööstuskoda ning autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL) kuulsid eelnõudest esimest korda ajakirjanduse vahendusel ning seetõttu alles analüüsivad seadusemuudatuse võimalikke mõjusid. Maksumaksjate liit saatis eile riigikogule ettepaneku, millega soovitatakse eelnõud nende mitmetele puudujääkidele viidates menetlusest välja jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles