16 väikest tamme kasvab Kiviõli kooliaias

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli 1. keskkooli lapsed istutasid aasta tagasi esimesed tammetõrud, millest on kasvanud 16 puud, mis on nii pisikesed, et 9-aastaste laste kõrval oleks neid keeruline mõõta, mistõttu kükitasid Siim Vernik, Mirtel Põdra, Dima Smirnov ja Viktoria Oproško tammede juurde maha. Kui pikaks jõuavad tammed ja lapsed viie aastaga sirguda, kui saja tamme alleed Kiviõlis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval istutama hakatakse?
Kiviõli 1. keskkooli lapsed istutasid aasta tagasi esimesed tammetõrud, millest on kasvanud 16 puud, mis on nii pisikesed, et 9-aastaste laste kõrval oleks neid keeruline mõõta, mistõttu kükitasid Siim Vernik, Mirtel Põdra, Dima Smirnov ja Viktoria Oproško tammede juurde maha. Kui pikaks jõuavad tammed ja lapsed viie aastaga sirguda, kui saja tamme alleed Kiviõlis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval istutama hakatakse? Foto: Andres Haabu

Kui Eesti Vabariik saab 100-aastaseks, siis istutame tammed alleele,» selgitas Kiviõli 1. keskkooli 3.a klassi poiss Siim Vernik. «Kõigepealt tuli meie juurde üks onu, kes rääkis, kuidas tammesid kasvatada,» meenutas ta aastatagust tammede kasvatamise algust. Koduaias oli ta paar aastat tagasi üritanud tammetõrust puud kasvatada, aga see kadus peenras ära. Koolis istutatu on aga ilusti kasvama läinud.

Aasta tagasi proovisid Viimsi kooli, Suuremõisa põhikooli ja Kiviõli 1. keskkooli lapsed, kuidas tõrust tammede kasvatamine õnnestub. Postimees käis Kiviõlis vaatamas, kui palju ja kui suured tammed on seal õnnestunud aastaga saada.

Kiviõli on põhiosas venekeelse elanikkonnaga linn Ida-Virumaal, kus sellest aastast on eesti kooli juures vene keskkooliklassid ning 3. klassi on jõudnud esimese keelekümblusklassi lapsed. Eraldi on Kiviõlis jäänud tegutsema vene põhikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles