Merike Veskus, eluaegne teletöötaja

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Veskus
Merike Veskus Foto: Liis Treimann

Merike Veskuse nime on saatetiitritest lugenud iga täisealine eesti televaataja. 45 aastat režissöörina töötanud naine annab oma elu esimese pika intervjuu, kuid ütleb alustuseks natuke salapäraselt: «Sa ju tead, et kõik mälestused on subjektiivsed. Seepärast tulebki nendega ettevaatlik olla.»


Kui Merike pärast abituuriumi telemajja astus, ei kujutanud ta päris kindlasti ette, et televisioon saabki suures osas tema elu sisuks. Jah, aasta varem oli ta suvel töötanud haiglas ja unistanud salamisi arstikutsest – verd ta ju ei karda –, kuid televisiooni tõmme osutus tugevamaks. Alustanud Eesti Televisiooni lastesaadete toimetusest, polegi vist žanri või saateformaati, millega see jõuline ja vitaalne naine poleks tegelenud.

Viimased kakskümmend aastat on Merike Veskus tegutsenud Kanal 2s. Järgnevast usutlusest selgub muu hulgas seegi, kes süstis Ilmar Taskasse omal ajal mõtte asutada see nüüd ümmargust sünnipäeva tähistav erakanal. Muidugi oli see Merike!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles