Perearstid kutsuvad vaktsineerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud pelgavad vaktsineerimist
Paljud pelgavad vaktsineerimist Foto: Liis Treimann

Eesti perearstide seltsi juhatuse liige Diana Ingerainen kutsus Kuku raadio inimesi üles uue gripi vastu vaktsineerima.

«Eestis levivad vaktsineerimise kohta igasugu hirmujutud ja teated, et gripp on väljamõeldis, et ravimitootjad saaksid rikastuda,» rääkis Ingerainen ja märkis, et kui meie ühiskond usub rohkem jututubasid ja poe taga seisvat naabrimeest kui arsti, siis tuleb sellega paraku leppida.

Tohter ütles, et mõned nädalad tagasi oli tema praksises küll inimesi, kes ei kuulunud riskirühma, aga soovisid end vaktsineerida, paraku tuli siis need inimesed tagasi saata.

Täna said tema praksises aga juba esimesed viis inimest, kes riskirühma ei kuulu, oma annuse vaktsiini kätte.

Ingerainen kummutas ka hirmud, et haigestunud inimeste vaktsineerimine on ohtlik ja inimestele ei tehta uuringuid enne vaktsineerimist. Ta märkis, et tegemist on nii ohutu vaktsiiniga, et pole vaja põhjalikke uuringuid teha, arst saab peale vaadates inimese seisundit hinnata.

Valitsus otsustas täna teha kõigile soovijatele uue gripi vastase vaktsiini kättesaadavaks ning suurendada riskirühmasid kuni 18-aastaste laste ning pensionäridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles