Alguses proovisid kõik käsi pesta

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiukõrgkoolis saadeti saabujad kõigepealt käsi pesema. Pärast sai ultraviolettvalguse all näha, kas käed olid pestud korralikult või lohakalt. Kohad, mis paistsid tumedamad, olid pestud lohakalt.
Tervishoiukõrgkoolis saadeti saabujad kõigepealt käsi pesema. Pärast sai ultraviolettvalguse all näha, kas käed olid pestud korralikult või lohakalt. Kohad, mis paistsid tumedamad, olid pestud lohakalt. Foto: Kristjan Teedema

Tervishoiukõrgkoolis õpetasid tudengid ja õppejõud, kuidas iseendal näpuotsast veri veregrupi määramiseks kätte saada, kuidas õigesti käsi pesta ja kuidas määrata piima puhtust.

Kella kaheksa paiku reede õhtul tervitas Tartu tervishoiukõrgkooli trepil teadlaste ööle saabujaid kooli turundusspetsialist Ruth Pihle. Tema sõnul on sel aastal majas külastajaid rohkem kui varasematel. «Esimesed uudishimulikud olid kohal juba enne kuut,» teatas ta uhkelt.

Pihle saatis saabujad esmalt kontrollima, kuidas nad kätepesuga hakkama saavad. Selleks tuli kätele pihustada spetsiaalset vedelikku ja siis teha harjumuspäraseid kätepesu liigutusi. Seejärel sai ultraviolettvalguse all näha, et kohad, mis paistsid tumedamad, olid pestud lohakalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles