Kannatanu: oleksin pidanud laskma autol maha põleda

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaabo Annus näitab oma tööautot, mis on juba kolm kuud õnnetult paigal seisnud.
Vaabo Annus näitab oma tööautot, mis on juba kolm kuud õnnetult paigal seisnud. Foto: Liis Treimann

Süttinud auto omanik kahetseb, et hakkas ise kustutama. Põlenuks sõiduk ära, oleks see kinni makstud, nüüd peab ta seisva auto eest kindlustusmakseid tegema.

Kui Vaabo Annus kümme aastat vana diislikütusel töötava Mazda B2500 väikekaubikuga 25. juunil Tartu poole sõites valgusfoori ees seisma jäi, arvas ta, et tossab tema ees peatunud sõiduk. «Kui eesolev auto ära sõitis, märkasin, et suitsu tuleb hoopis minu auto kapoti alt,» rääkis üks osaühingu Ahti All omanikke. Mehe sõnul tegi ta seejärel saatusliku vea. «Kapoti avades põlesid juhtmekomplektid poole meetri kõrguse leegiga. Haarasin autost tulekustuti ja kustutasin põlevad juhtmed ära,» selgitab ta juhtunut.

Seejärel helistas Annus kindlustusagendile, kes andis talle kohe kolme remondifirma aadressi, mida tema kindlustusfirma If Kindlustus soovitas. Samal päeval ehk 25. juunil viis mees auto Tallinnas Peterburi teele remonti. Kindlustusfirma nõustus suhteliselt kiiresti remondihinna kalkulatsiooniga – ligi 3000 eurot. Juuli esimesel päeval sai mees teada, et kindlustushüvitise eeldatav suurus on heaks kiidetud ja tal tuleb tasuda vaid omavastutus, ligikaudu 200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles