Euroraha saamine eeldab omavalitsuste koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osa järgmise seitsme aasta eurotoetustest on mõeldud selleks, et omavalitsused saaksid parandada oma piirkonna inimestele pakutavaid teenuseid. Et kõik võimalused parimal moel ära kasutada, peavad omavalitsused järgmisel Euroopa Liidu eelarveperioodil hakkama tegema rohkem koostööd, kirjutas Eurokratt.

Tänavu mais sõnastas Euroopa Komisjon suurimad proovikivid, mis Eestil järgmistel aastatel ees seisavad. Üks viiest soovitusest on seotud kohalike omavalitsustega – komisjon märkis, et kohalike omavalitsuste tulud ja neile pandud kohustused peavad olema paremini tasakaalus.

Eelmisel nädalal viibis Eestis Euroopa Komisjoni tööhõive ja sotsiaalse kaasatuse peadirektoraadi üksuse juhataja Jiří Švarc. Just tema peab silma peal hoidma, et Eesti järgiks komisjoni antud soovitusi ja kasutaks euroraha vastavalt seatud eesmärkidele. Tema sõnul tuleb eurotoetusi võtta hea võimalusena teha investeeringuid, mida oma jõududega teha ei suudeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles