Vanemad kahtlevad koolimaja ohutuses

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevanemaid ja õpetajaid teeb murelikuks, kas Lähte kooli algklasside majas pidevalt viibida on tervisele ohutu.
Lapsevanemaid ja õpetajaid teeb murelikuks, kas Lähte kooli algklasside majas pidevalt viibida on tervisele ohutu. Foto: Kristjan Teedema

Kevadine otsus paigutada Lähte gümnaasiumi algklassid kahe aasta eest valminud uude keeltemajja on kaasa toonud sõna otseses mõttes peavalu nii õpilastele kui õpe­­tajatele. Asjaosalised usuvad, et ruumide halb õhk põhjustab lausa tervisehädasid.

Ebameeldivat lõhna tunnevad peaaegu kõik koolimajas käivad inimesed. Selles töötavad õpetajad räägivad, et mõni õpilane on ka oksendanud, mõni vaat et minestanud. Kas tervisehädade põhjuseks on nakkavad viirused või mõjub koolimaja õhk inimestele tõepoolest halvasti, seda praegu kindlalt väita ei saa.

Küll on terviseamet hakanud vanemate kaebuste peale koolimaja õhku uurima ning selle nädala lõpuks, mil laborist tulevad võetud õhuproovide vastused, peaks saabuma selgus, mida õhk sisaldab ja kas õppetöö neis ruumides on ohutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles