Tähtis tunnistaja jäi teadmata kadunuks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne luhal suurel kivil istub Lydia Naarits-Raud, 1913, seisab foto taga. Kahjuks pole kirjutaja teinud märkmeid, mis hooned jäid ilusa noore naise ja ilusa suure kivi taha.
Anne luhal suurel kivil istub Lydia Naarits-Raud, 1913, seisab foto taga. Kahjuks pole kirjutaja teinud märkmeid, mis hooned jäid ilusa noore naise ja ilusa suure kivi taha. Foto: perekond Raua erakogu

Sada aastat tagasi ühel kenal päeval pani Karl Raud selga parema ülikonna ja pähe kaabu ning tema pruut Lydia Naaritski valis pluusi, seelikut ja kingi suure hoolega, sest endast foto tegemine oli tol ajal sündmus omaette.


 

Lausa selline sündmus, et ka pildistamise koht oli tähtis, ning nii lasid Tartus väga ilusat ja hinnatud puutööd teinud tisler Karl Raud ja tema tulevane abikaasa Lydia end üles võtta Karli Anne tänava vanematekodu lähedal lagedal Anne luhal suure rändrahnu peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles