71 tundi muusikat 24 tunniga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Vaigla
Raul Vaigla Foto: SCANPIX

Täna tähistab Eesti Muusikanõukogu rahvusvahelist muusikapäeva 125 tasuta lühikontserdiga 35 linnas ja külas üle Eesti. Muusikapäev algab hommikuses Keila-Tallinna rongis (väljumine Keilast 8.34), kus tööleminejaile loob meeleolu jazz-ansambel Rööbas-Jats (trummidel Tõnu Tubli ja saksofonil Taavi Toomsalu). Täna võib kontserdile sattuda veel Tallinna bussijaamas, DNB panga kontoris, Tallinna liiklusregistri büroos jm. 

Muusikapäeva programm on heategevuslik ning panuse projekti õnnestumisse on andnud umbes 330 muusikut. Lavale astuvad nii klassikalised kooslused (nt tšellist Marcel Johannes Kits, klarnetist Toomas Vavilov, pianistid Mati Mikalai ja Mihkel Poll), jazz-muusikud (nt Raul Sööt, Jaak Sooäär, Raul Vaigla, pildil), folkmuusikud (nt Villu ja Eeva Talsi, Maili Metsalu) kui ka koorid (nt Eesti Filharmoonia Kammerkoor).

Päevased üritused kulmineeruvad õhtuse muusikapreemiate tseremooniaga, kus Eesti Kultuurkapital ja Eesti Muusikanõukogu annavad kuuendat aastat üle muusikapreemiad. Eesti Muusikanõukogu, mis katusorganisatsioonina ühendab meil tegutsevaid muusikainstitutsioone, annab sel aastal välja kolm preemiat silmapaistvatele muusikutele kogu senise muusikalise tegevuse eest. Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital premeerib üheksat möödunud hooajal enim silma paistnud muusikaelu tegelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles