Martin-Johannes Raude: pooleldi ühel, pooleldi teisel toolil

, Glikman & Partnerid jurist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin-Johannes Raude
Martin-Johannes Raude Foto: Raidla Ellex

Kohalikel valimistel kandideerib 93 riigikogu liiget, kuigi valituks osutumise korral seadus neil riigikogu ja volikogu liikme toolil korraga istuda ei luba. Kõigi nelja parlamendierakonna liikmed on avaldanud arvamust, et seadust tuleb muuta ja kahe ametikoha ühitamise keeld kaotada. Seejuures on leitud, et samaaegne riigikogu ja volikogu liikmesus seoks riigikogu liiget rohkem tema piirkonnaga ning parandaks riigi ja omavalitsuste koostööd.


Ilmselt on jäetud tähelepanuta, et vaba mandaadi põhimõtte kohaselt ei tohiks riigikogu liikmed esindada üksnes oma valimisringkonda, vaid peaksid teostama riigivõimu kogu rahva esindajatena. Seetõttu on jutt riigikogu liikme ja tema piirkonna suuremast seotusest arusaamatu. Veelgi arusaamatum on jutt, justkui oleks sellise seose eelduseks oma piirkonna volikogu liikmesus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles