Ankara proovib kurde, kristlasi ja naisi rõõmustada

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani abikaasa Emine Erdoğan on üks neist naistest, kes pooldab pearätti. Pildil on paar korvpalli vaatamas.
Ka Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğani abikaasa Emine Erdoğan on üks neist naistest, kes pooldab pearätti. Pildil on paar korvpalli vaatamas. Foto: AP/Scanpix

Lisaks eile avalikustatud nn demokraatiapaketile vihjas peaminister Recep Tayyip Erdoğan ka võimalusele muuta valimissüsteemi.

Mitte ainult kurdidele, vaid ka aleviidimoslemitele, kristlastele ja isegi mustlastele leidub vastutulekuid juba mõnda aega oodatud nn demokraatiapaketis, mille Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan eile välja käis.

Kuigi enne demokraatiapaketi esitlust spekuleeriti peamiselt vastutulekute üle, mida Türgi valitsus teeb või ei tee kurdidele, ilmus eile Erdoğani kõne ajal esimesena uudistesse hoopiski teade, et edaspidi võivad naissoost riigiametnikud tööl pearätti kanda. Rätikeeld riigiasutustes oli sama vana kui Türgi vabariik, mis alustas jõulise sekulariseerimise vaimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles