12 võistkonda sööstsid Utria dessandile

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Utria Dessandilt 2008. aastal.
Hetk Utria Dessandilt 2008. aastal. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna hommikul läks 12. korda toimuva Utria dessandi võistlusrajale Ida-Virumaal Vaivara vallas tosin võistkonda.


Sel aastal osalevad Kaitseliidu, Erna Seltsi ja Vaivara valla korraldataval talvisel jõuproovil Kõrgem Sõjakool, Kuperjanovi Üksik-jalaväepataljon, Kirde kaitseringkond ja Põhja kaitseringkond, piirivalve ning kaks võistkonda Kaitseliidu Harju ja Järva malevast, ühe võistkonnaga on väljas Kaitseliidu Alutaguse, Tartu ja Tallinna malevad.

Vastutegevust teostab Kaitseliidu Alutaguse malev.

Täna päeval seisab võistlejail ees paljude kontrollpunkide läbimine, kus tuleb mõõtu võtta granaadiheites, noa- ja kirveviskes, lahendada kaardiülesandeid ja lasta märki erinevatest relvadest, anda esmaabi ning läbida takistusrada.

Lisaks ootab dessandil osalejaid mitmeid «üllatusi». Esimest korda Utria dessandi 12-aastases ajaloos maha sadanud paks ja pehme lumekate muudab ca 60-kilomeetrise teekonna läbimise võistlejaile füüsiliselt eriti kurnavaks, mis omakorda paneb proovile võistlejate närvid ja koostegutsemisvõime.

Erna Seltsi presidendi Meelis Rätsepa sõnul on sellistes ekstreemsetes oludes eduka tegutsemise aluseks eelkõige kambavaim ja stressitaluvus.

Võistluse korraldajaile tuli appi kaitseväe pioneeripataljon, kelle abil suudeti eriti sügava lumega kaetud võistluspaigad ja teed läbitavaks muuta.

Õhtu saabudes jõuavad võistkonnad aga vastase territooriumile, mis tuleb läbida märkamatult ja tulevahetusse laskumata. Laupäeva hommikul alustavad võistkonnad lõpujooksu (suusatamist), mis päädib finišiga Narva-Jõesuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles