Füüsiline teater pureb teraapiliselt

, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate Valme lavastuses teevad trikke vahepeal ka maskides Gerda-Anette Allikas (vasakult), Maar­ja Roolaht, Taavi Rei ja Liisa Tetsmann.
Renate Valme lavastuses teevad trikke vahepeal ka maskides Gerda-Anette Allikas (vasakult), Maar­ja Roolaht, Taavi Rei ja Liisa Tetsmann. Foto: Meriliis Kasemets

Renate Valme kehtestab Eesti etenduskunstide maastikul hoogsalt sõnapaari füüsiline teater. Äsja esietendus tema Kompanii Nii teine lavastus «PURE MIND» ja kehtestatud ta ongi. Minu meelest vähemasti.

Trupp on üdini füüsiline, üksteist tunnetav ja usaldav. Lavastus koosneb ühtpidi miljonist kavalast ideest, aga teisalt ka iga esineja oskustest, jõust, karismast, vaimsest ja füüsilisest nutikusest.

Vaatajate ees on inimesed, kellest on võimatu välja lugeda, kas hetk tagasi said nad hakkama olümpiamedalit väärt eneseületusega või ongi nad sellisest liigist, kes võivad kas või kõrvade peal üle lava kõndida, ja kui hingeldavadki, siis ainult efekti pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles