Andres Einmann: uus normaalsus

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Einmann
Andres Einmann Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui keegi sooritab kuriteo või väärteo, on loogiline, et politsei hakkab seda uurima ega oota mõnelt muult institutsioonilt näpunäiteid, kuidas peaks seda juhtumit käsitlema. Üldjuhul politsei rikkumisi ka menetleb, kuid poliitilistest reklaamidest on kujunenud teema, millega politsei tegeleda ei taha.

Seaduse järgi on valimisreklaami seaduse rikkumiste menetlemine politsei töö, kuid valimiste eel on näha, kuidas politsei ei taha piiripealsete juhtumite puhul üksi vastutust võtta ja püüab kaasata nende käsitlemisse teisi institutsioone.

Erakondade rahastamise järelevalvekomisjon leidis septembri alguses, et suvel Põhja-Tallinna linna raha eest üles riputatud linnaosajuhtide Priit Kutseri ja Karin Tammemäe hiigelplakatite puhul oli tegemist poliitilise reklaamiga. Komisjon märkis, et keelatud annetuseks ja valimisreklaamiks saab plakateid pidada siis, kui linnaosajuhid valimistel kandideerivad. Praeguseks on selgunud, et kandideerivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles