Sven Grünberg: kunst peaks aitama elada

Valner Valme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Grünberg sai ­eile elutööpreemia, aga kinnitab see­juures, et tal on veel palju olulist ütlemata.
Sven Grünberg sai ­eile elutööpreemia, aga kinnitab see­juures, et tal on veel palju olulist ütlemata. Foto: Liis Treimann

Sven Grünberg pälvis eile, rahvusvahelisel muusikapäeval suure heliloomingupreemia.

Traditsiooniliselt anti 1. oktoobril välja kolm muusikanõukogu muusikapreemiat, mis kõik on senise elutöö eest. Kohtusime heliloomingupreemia võitja Sven Grünbergiga (56) päev enne auhindamist Tallinna kesklinnas raamatupoe kohvikus, et rääkida asjadest natuke laiemalt kui Grünbergi enda isik ja töö – teisiti pole see ühiskondlikult ja avaralt mõtleva mehega võimalik.

Alles suvel tuli omaaegsel N. Liidu esimese progebändi Mess liidril Sven Grünbergil esiettekandele uus audiovisuaalne suurteos «Vaadates sisse», mida esitasid Vox Clamantis ja instrumentaalansambel autori juhatusel. Jätkuvalt kirjutab Grünberg filmidele, sel aastal on tema muusikaga ilmunud «Õlimäe õied» ja homme esilinastub dokfilm «Veregrupp».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles