Kas Klitško ajastu saab otsa?

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitškol (vasakul) on käevang meistritiitlivöösid täis. Kaotuse korral tuleb need viimseni Aleksandr Povetkinile ulatada.
Vladimir Klitškol (vasakul) on käevang meistritiitlivöösid täis. Kaotuse korral tuleb need viimseni Aleksandr Povetkinile ulatada. Foto: Reuters / Scanpix

Kui Klitško tahab saada legendiks, ei tohi ta kaotada. Kui Povetkin tahab saada tõsiseltvõetavaks tšempioniks, peab ta võitma.

Laupäeva hilisõhtul lähevad Moskvas kokku kaks praegust vägev raskekaalupoksijat, Vladimir Klitško ja Aleksandr Povetkin. Matš on küll oodatud, kuid vähesed usuvad, et Povetkin suudab lõpetada Klitško ajastu ning röövida temalt neli meistrivööd.   

Kummati ei oska asjatundjad Klitško ja Povetkini matši kõlavalt tituleerida, kuigi tegu on kahtlemata viimaste aastate suurejoonelisima raskekaalupoksi lahinguga. «Sajandi matš» väga ei kõla, sest millenniumi alguses nüpeldas Lennox Lewis – viimane raskekaalu absoluutne tšempion – nimekaid vastaseid alates Mike Tysonist, lõpetades Vitali Klitškoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles