Järvamaale 1 euroga korterid ostnud rikuvad neile seatud tingimust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Viisul, kuhu müüdi ühe euroga kortereid.
Maja Viisul, kuhu müüdi ühe euroga kortereid. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eilseks pidid Järvamaale Viisu külla ühe euroga korteri ostnud inimesed oma elamisele aknad ette panema, kuid sellega on hakkama saanud vaid neli-viis peret.

Kevadel pani Roosna-Alliku vald müüki Paidest üheksa kilomeetri kaugusel asuva laguneva maja 24 korterit, seades tingimuseks, et huvilised teevad esialgu elektri ja veeta, akende ja usteta korterid ise korda ning loovad oma ühistu, vahendab Õhtuleht.

Praeguseks on ühistu loodud ja registreeritud, valla rahaga on igasse korterisse toodud elekter, keldrisse veeprojekti toel torud ja praegu pannakse trepikodades aknaid.

Vald müüs elamispindu klausliga, et kui 1. oktoobriks korteril aknaid ees ei ole, siis on omavalitsusel õigus see tagasi nõuda, kuid praegu on aknad ees neljal korteril ja viiendal neid parasjagu paigaldatakse.

Roosna-Alliku vallavanema Peeter Saldre sõnul on suurem osa korterite ostjatest vallaga ühendust võtnud ja öelnud, et kohe oktoobri alguseks nad aknaid ette panna ei jõua ning kuna enne järgmist sügist pole nagunii reaalne, et elanikud majja sisse kolida saaksid, annab vald neile veel ajapikendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles