Kuldar Kullasepp: hakkame kütma!

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Kullasepp
Kuldar Kullasepp Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Mis viga lõunamaal elada, kus aasta ringi soe ja energiat läheb pigem vaid jahutamiseks vaja. Selle kõrval tundub põhjas elamine eriti kurb ja teinekord isegi masendav. Näiteks siis, kui külmal veebruarikuu päeval saabub postkasti küttearve. Külm talv on ilus küll, aga …

Kurtmine siin paraku ei aita ning tuleb hoolitseda selle eest, et kodudes oleks soe, kütteseadmed korras ja seejuures ka säästlikud. Just säästlikkus on teema, millele viimastel aastatel eriti palju tähelepanu pööratud. Ilmselt ei leidu inimest, kes poleks kokku puutunud kortermajade renoveerimisega. Mõni ettevõtmine neist on õnnestunum kui teine, ent üllast eesmärki suurendada kütte efektiivsust otsivad kõik. Ja nagu kõrvalolevast artiklist lugeda saab, siis tööpõld selles vallas on veel lai. Renoveerimise võiks ette võtta 14,5 miljonil ruutmeetril. Just selliseks hindab KredEx potentsiaalset renoveerimismahtu praeguste võimaluste juures. Sageli väideldakse selle üle, milliseid võtteid renoveerimistöödel kasutada. Heidame pilgu kivihoone seestpoolt soojustamise võimalustele ja ohudele.

Kuid säästlik küte pole ainult korterelamute teema. Ka uued ja vanad eramajad peavad vastama üha kasvavatele nõudmistele kütte-efektiivsuse ja elukeskkonna suhtes. Alternatiivseid kütteviise on mitmeid, palju on räägitud näiteks soojuspumpadest, mis Eestiski populaarsed. Teemaleht annab konkreetset nõu, kuidas endale sobivat soojuspumpa leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles