Küttekulujaotur aitab leida säästuvõimalusi

, Küttemaailm OÜ
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttekulujaotur võimaldab radiaatori temperatuuri muuta, võttes arvesse toatemperatuuri.
Küttekulujaotur võimaldab radiaatori temperatuuri muuta, võttes arvesse toatemperatuuri. Foto: Küttemaailm

Alanud sügis ja saabuv talv tuletavad taas meelde, et maksame toasooja eest märkimisväärseid summasid. Võimalusi kokkuhoiuks on palju, üheks lahenduseks on küttekulujaotur.

Küttekulujaoturite ehk küttekulu allokaatorite abil säästmisest on viimastel aastatel järjest rohkem rääkima hakatud. Tegemist on lihtsa tööpõhimõttega seadmega, ehkki tehniliselt on see mikroprotsessoril andmetöötlusseade.

Küttekulujaotur kinnitatakse paigaldusalusele, mis omakorda on kinnitatud radiaatorile tootja määratud meetodiga ning radiaatori mõõtmetest ja tüübist lähtuvasse kohta. Jaotus paigutatakse pikisuunas radiaatori keskele, kõrguse osas radiaatori ülemisest servast radiaatori ¼ kõrguse võrra madalamale. Näiteks plekkradiaatoritele kinnitatakse küttekulujaoturi paigaldusalus radiaatori külge keevitatud tikkpoltide abil, samas kui alumiiniumist või malmist ribiradiaatoritele pannakse paigaldusalus selleks kohandatud klambrite ja kruvide abil. Paigaldusalus peab olema radiaatorile kinnitatud nii, et küttekulujaotur oleks fikseeritud radiaatori suhtes ning selle eemaldamine on võimalik ainult ühekordse plommi lõhkumise teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles