Kütteseadmeid tuleb regulaarselt hooldada

, Tehnilise Järelevalve Ameti tehnikaosakonna peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui välisfassaadi muutmine on keelatud ja planeeritakse seespoolset lisasoojustamist, peavad sellega seotud riskid olema maandatud.
Kui välisfassaadi muutmine on keelatud ja planeeritakse seespoolset lisasoojustamist, peavad sellega seotud riskid olema maandatud. Foto: Corbis/Scanpix

Kütteseadmetesse tuleb suhtuda täie tõsidusega ja neid hooldada tootjate etteantud juhiste järgi. Hoolduse õigel ajal tegematajätmine, kütteseadme ebatäpne seadistamine ja valesti valitud kütus võivad põhjustada katla efektiivsuse vähenemist ning selle kasutusea lühenemist. Hooldamata katla kasutamine võib kergemal juhul kaasa tuua suuremad kulutused remonditöödele, halvimal juhul aga lõppeda tulekahju ja vara hävimisega.


Kütteseadmete paigaldamisel ja hooldamisel tuleb alati järgida kasutusjuhendit ning selles välja toodud hoolduse tegemise sagedust. Olenevalt seadme liigist võib hooldustöödel vaja minna ka spetsiaalseid vahendeid.

Väikekatelde ja küttesüsteemide hooldustöid võib küll ise teha, kuid kasutusohutuse ning pika ja probleemideta kasutus-ea tagamiseks on siiski soovitav kord aastas lasta kütteseadme spetsialistil katel üle kontrollida ning vajaduse korral teha hooldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles