Salme kultuurikeskuses peeti eakate festivali

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Salme Kultuurikeskuses toimuva Eakate festivali teisel päeval lõbustas publikut meelelahutusliku osaga Eduard Toman.


Kuulata sai loenguid proteeside hooldusest, diabeediravist Eestis, olulistest tervisenäitajatest, mida eakatel tuleks jälgida. Huvilised said vastuse küsimusele, kas neist võiks saada koduõpetaja, proovida naeruteraapiat ja TENA tervisevõimlemist ning mängida Bingot. Festivali ajal sai kultuurikeskuse ees külastada Eesti esimest taimeteraapilist aeda «Meelteaed».

Festivali avapäeval tunnustati neid, kes on aidanud kaasa eakate elu paremaks muutmisele. Üheks preemia saajaks konkursil «Aastad täis sära ja väärikust» oli ajakirjanik Andrei Hvostov, elutöö kategoorias pälvis tunnustuse 90-aatane kunstnik Silvia Hanson. Tänavune Karuohaka tiitleks läks üksmeelselt Eesti riigis omastehoolduse valdkonna eest vastutajale – sotsiaalministeeriumile, minister Taavi Rõivase isikus.

Juba neljandat aastat toimuva Eakate festivali eesmärk on väärtustada eakate rolli ühiskonnas, näidata aktiivse ja tervisliku eluviisi võimalusi ning pakkuda kohtumis- ja suhtlemisvõimalust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles