Riik kuulutas šaakalid lindpriiks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Läänemaal elav šaakal kõndis 2013. aasta märtsi teises pooles mööda rajakaamerast, mille oli paigaldanud keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juht Tõnis Ulm. Kuigi šaakal väidetakse olevat öise eluviisiga, sattus loom kaamerasse millegipärast päris valgel ajal.
See Läänemaal elav šaakal kõndis 2013. aasta märtsi teises pooles mööda rajakaamerast, mille oli paigaldanud keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juht Tõnis Ulm. Kuigi šaakal väidetakse olevat öise eluviisiga, sattus loom kaamerasse millegipärast päris valgel ajal. Foto: Tõnis Ulm

Karu- ja põdrajahti pidavad Tartumaa jahimehed vaatavad nüüd metsas ringi veel terasemalt, sest oktoobri algusest algas Eestis esimest korda ka šaakalijaht. Seni pole siinmail ühtegi šaakalit veel nähtud.

«Praegu puudub meil info šaakalite kohta, kaldun arvama, et siinsetes metsades neid veel pole,» ütles Tähtvere jahiseltsi juht Mait Siimson. Ka Tartu jahindusklubi jahindusnõunikule Liivi Amorile pole šaakalitest teada antud.

Šaakaleid hakati nägema kolm aastat tagasi Lääne-Eestis, sel suvel sai keskkonnaamet andmeid vähemalt ühe Hiiumaal ja teise Saaremaal liikuva šaakali kohta. Nüüd on selle liigi esindaja jõudnud Virumaale: augusti alguses lasti Kiviõli jahipiirkonnas lagedate põldude vahel kähriku pähe veider loom, kes osutus šaakaliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles