Kreeka tavern Hellas kolis Luunjast Tartusse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimetasid tavernis juhataja Ilona Martin­son (vasakul) ja teenindaja Signe Kattai. Reede õhtul avatavas Kreeka restoranis on ka teenindajad kreekapärases riietuses.
Eile toimetasid tavernis juhataja Ilona Martin­son (vasakul) ja teenindaja Signe Kattai. Reede õhtul avatavas Kreeka restoranis on ka teenindajad kreekapärases riietuses. Foto: Kristjan Teedema

Üle kahe aasta Luunja mõisa keldris tegutsenud Kreeka restoran Hellas kolis Tartusse ning avab reede õhtul uksed kunagise Gildi trahteri ruumides Gildi tänaval.

Restorani asukoha vahetus võeti Hellase omaniku Ilona Martinsoni sõnul ette klientide soovitusel. «Meile öeldi ikka, et oleme liiga kaugel ja linnainimene ei taha nii kaugele tulla,» lausus Martinson. «Samas mainiti, et niisuguse menüüga võiksime läbi lüüa ka linnas.»

Kolimismõttega kohanemine võttis Martinsonil siiski pikalt aega, sest linnas on rendihinnad kallimad ja esialgu polnud häid ruume kusagilt võtta. «Pool aastat otsisin. Kesklinn on ju kuum koht,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles