Kütusereostuse pärast algas suuroperatsioon

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad tõid mitmest paigast üle Eesti kohale spetsiaalseid poome, mis imavad veest õli ja takistavad reostuse levikut. Piirivalvurid viisid poomid oma kaatriga järvel laiuva õlilaigu juurde.
Päästjad tõid mitmest paigast üle Eesti kohale spetsiaalseid poome, mis imavad veest õli ja takistavad reostuse levikut. Piirivalvurid viisid poomid oma kaatriga järvel laiuva õlilaigu juurde. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeval veeteede ameti hüdro­graafialaevast lekkima hakanud kütus kattis kiiresti Peipsi järve üheksa hektari ulatuses. Piirivalvurid püüavad takistada reostuse kaldale jõudmist, et veest kergem aine saaks aurustuda.

Eile päeval lehkas järv Omedu ja Sääritsa küla all tugevasti diislikütuse järele. Sääritsa küla juures kaldast vaevu kilomeetri kaugusele järvele oli tõmmatud sadu meetreid absorbent­ainega täidetud poome, mis imasid veest kütusejääke.

Samal ajal ei lasknud arvukad kalameeste paatkonnad end veepinda katvast kütuse­kilest häirida ning püüdsid agaralt nii spinningute kui sikuskatega. Ahven võtab, kinnitasid Tartu Postimehe järvele viinud Mustvee vabatahtliku järvepääste juht Kaupo Kaasik ning kaatri roolis olnud Lauri Meimre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles