Lehepuhur võib elu hõlpsaks teha

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egert Pedastsaar ründab puulehti seadmega, mille plussiks on kogumiskott.
Egert Pedastsaar ründab puulehti seadmega, mille plussiks on kogumiskott. Foto: Liis Treimann

Aina enam on lisandunud majaomanikke, kes haaravad kuurist reha või luua asemel hoopis lehepuhuri, moodsama nimetusega õhuluua. «Lehepuhurite kasutamine Eestis muutub üha popimaks, kuid suurt murrangut, nagu lähiriikides, veel toimunud ei ole,» ütleb kauplustevõrgu Aiatehnikaekspertide alla koondunud aia- ja metsatehnika poeketi Mecro tootejuht Egert Pedastsaar, kellega kohtume Kadriorus presidendilossi ja Kumu muuseumi läheduses.

Postimehe palvel võttis Pedastsaar katsetamiseks kaasa neli lehepuhurit. Nende seast peaks leidma sobiva nii kommunaalettevõte kui ka koduperenaine. Puhureid on kahte sorti – sisepõlemismootoriga ja elektrilisi –, kuid Pedastsaar peab efektiivsemaks just kaasa võetud sisepõlemismootoriga puhureid.

Esimesena näitab Pedastsaar kerget, kõige odavamat käeskantavat lehepuhurit, millel on vaid üks funktsioon – puhub õhku soovitud suunas. 0,7-kilovatise võimsusega puhur sobib hästi platside, kõnniteede ja terrasside puhastamiseks, kuid on ka hea abimees lume pühkimiseks autolt ja kõnniteedelt. «Lehepuhurite puhul on tähtis õhuhulk ja maksimaalne õhukiirus,» seletab asjatundja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles