Maruste: Lausingut ja Meikarit seob millestki ilma jäämine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste
Rait Maruste Foto: Peeter Langovits / Postimees

Endised parteilased Tarmo Lausing ja Silver Meikar tulid erakondade kahtlase rahastamise juttudega avalikkuse ette siis, kui nad olid millestki ilma jäänud, ütles aasta eest Meikarit teravalt kritiseerinud Rait Maruste.

«Ma ei tea Lausingu loo detaile ega tahagi neid teada, kuid eemalt vaadates teeb mind murelikuks ja köidab tähelepanu see, et need noored mehed - Lausing ja Meikar - tulevad välja selliste väidetega alles siis, kui nad on millestki ilma jäänud,» ütles neljapäeval BNSile reformierakondlane, riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Maruste.

2012. aasta kevadel teatas reformierakondlane Meikar avalikult, et sai aastate eest partei kõrgetelt funktsionääridelt teadmata päritoluga raha, mille ta pidi annetusena erakonna arvele kandma. Neljapäeval teatas ammusest samalaadsest skeemist Keskerakonnas selle kunagine noortekogu esimees, äsja erakonnast lahkunud Lausing.

Maruste sõnul häirib teda see, et mõlemad mängisid väidetavalt kaasa ja kannatasid aastaid. «Ja siis äkki tulevad välja selliste väidetega. Minu jaoks on see usaldusväärsuse ja moraalse vastutuse küsimus - kui midagi on valesti olnud, siis miks nad seni vaikisid,» rääkis Maruste. «Kas see on alasti karjäärihimu või mis see on. Aga sellised ühised jooned torkavad silma ja minu arvates vajaks see selgitamist.»

Maruste sõnul uuriti Meikari väiteid ligi viis kuud ja uurimine ei viinud kuhugile välja. «Ma ei tea, kas Lausingu juttu hakatakse ka uurima, aastaid on palju ju mööda läinud,» lausus Maruste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles