Pääsküla raba võeti kaitse alla

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla raba
Pääsküla raba Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu otsustas võtta kohaliku kaitse alla Pääsküla raba.

Looduskaitseseaduse alusel kohaliku kaitse alla võetavas Pääsküla rabas on vaja kindlustada väärtusliku maastiku ja elustiku säilimine, märkis abilinnapea Arvo Sarapuu. Samuti on soov parandada puhkevõimalusi puhtas looduses.

«Inimesed võivad ka kaitsealuses rabas käia seeni ja marju korjamas. Ka orienteerumisvõistlused võivad jätkuda, kuid midagi sinna rajada või sõidukitega liigelda seal ei tohi,» selgitas abilinnapea.  

Pääsküla raba kaitse alla võtmise ettepaneku tegi Nõmme linnaosa halduskogu 4. oktoobril 2006, Tallinna Keskkonnaamet hindas ettepaneku põhjendatuks ning korraldas 2007. aastal ekspertiisi loodusobjekti kaitse alla võtmise eelduste tuvastamiseks.

«Ekspert leidis, et põhjendatud oleks ka Pääsküla raba ala riikliku kaitse alla võtmine, ent Keskkonnaministeerium ja riigi Keskkonnaamet jäid seisukohale, et ala omab kaitseväärtust eelkõige kohalikus kontekstis ning riikliku kaitseala moodustamine ei ole põhjendatud,» tõdes Sarapuu.

Pääsküla raba ja seda ümbritsevate metsade näol on tegemist Tallinna ühe suurema tervikliku rohealaga, mida iseloomustab maastikuline mitmekesisus ja suur liigirikkus ning sellest tulenevalt suur keskkonnakaitseline ja keskkonnahariduslik väärtus. Pääsküla roheala suurus ning säilinud looduslik mitmekesisus on  teinud sellest ka väärtusliku puhkeala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles