Trahvimise langusel Tallinna ühissõidukeis on mitu põhjust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Septembris toimunud trahvimise langusel Tallinna ühissõidukeis on mitu põhjust.

«Septembrikuu oli mitmes mõttes erandlik, sest ametis toimusid sisemised ümberkorraldused, mille käigus mitmed piletikontrolli funktsioonid lülitusid ümber patrullosakonda,» selgitas Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) pressiesindaja Meeli Hunt BNS-ile.

«Lisaks sellele algas uus kooliaasta ning suhtusime mõistvamalt õpilastesse, kes ei olnud jõudnud vajalikke dokumente vormistada.»

Septembrisse langes Hundi sõnul ka autovaba nädal, mil paljud inimesed said kasutada tasuta sõiduõigust ja selle tõendamiseks kasutasid juhilube. «Kui kõik need asjad kokku panna, siis on väärteomenetluste arvukuse langus mõistetav,» sõnas Hunt.

Mupo trahvis septembris Tallinna ühissõidukeis ligi 400 inimest ehk pea poole vähem kui suvekuudel. Kui näiteks juulis määrasid mupo ametnikud bussijänestele 797 trahvi kogusummas 14 708 eurot, siis septembris oli ühissõidukeis piletita sõidu eest trahvituid 387 ja trahvisumma ulatus kokku 7388 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles