Elanikud arvestavad säästmisvajadusega pensionieaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige varasem kuupäev, millest alates enam sooduspensioni välja teenida ei saa, võib olla 1. jaanuar 2011.
Kõige varasem kuupäev, millest alates enam sooduspensioni välja teenida ei saa, võib olla 1. jaanuar 2011. Foto: Priit Simson

Viiendik Eesti elanikest arvab, et hakkab tulevikus saama pensioni vähem, kui sooviks, samuti tunnetavad inimesed vajadust ise pensionieaks rohkem säästa.

Saar Polli esitletud Flash Eurobarometeri uuringust selgus, et 21,1 protsenti elanikest usub, et saavad tulevikus vähem pensioni, kui sooviks. Pea sama palju inimesi - 20,7 protsenti vastanutest leiab, et endal tuleb rohkem säästa selleks ajaks. 15,2 protsenti usub ka, et ilmselt tuleb seetõttu plaanitust hiljem pensionile jääda.

Seevastu lätlased oma säästmise vajadust ei tähtsusta - vaid 9,4 protsenti uuringule vastanutest arvab, et see on oluline. Euroopas keskmiselt tunnistab iga neljas inimene (25,8 protsenti vastanuist) oma säästude vajadust, sama palju on ka valmis selleks, et saavad loodetust väiksemat pensioni.

15,6 protsenti Eesti küsitletutest on väga mures selle pärast, kas neil vanaduspõlves on ikka piisav sissetulek selleks, et väärikalt elada.

Neli aastat kestnud projekt Flash Eurobarometer küsitles elanikke kõigis euroliidu riikides ja kandidaatriikides (kokku 27 riiki).

Eestis osales selles tuhat juhuvalikuga leitud vähemalt 15-aastast inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles