Ettevõtlikud naised: riik peab rohkem toetama raskustes perede lapsi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon kutsub poliitikuid maksma majandusraskustesse sattunud peredele üheaegselt nii lastetoetust kui toimetulekutoetust.

Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon (EDA) juhib reedel vastu võetud pöördumises riigikogu, valitsuse ja sotsiaalministeeriumi tähelepanu vaesuse süvenemisele Eesti laste seas, kutsudes poliitikuid üles maksma raskustes peredele nii laste-kui toimetulekutoetust.

EDA liikme Hemi Sakkovi sõnul pöörab riik kahetsusväärselt vähe tähelepanu vaesuses elavatele perekondadele ja seal kasvavatele lastele, kelle arv on tööpuuduse mõjul oluliselt kasvanud. «On lubamatu, et paljud Eesti lapsed peavad kannatama puudust ja kitsikust,» märkis Sakkov. «Meie laste suurt ebavõrdsust kasvatab veelgi kord, mis arvestab lapsetoetused perekonna sissetuleku hulka ja jätab toimetulekutoetust saavad pered sisuliselt ilma lastetoetuseta.»

EDA kutsub poliitikuid muutma seadust nii, et riik maksaks edaspidi majandusraskustesse sattunud peredele üheaegselt nii lastetoetust kui toimetulekutoetust. Siis jõuavad lapsetoetused ka kõige suuremas hädas olijateni, lisas Mirjam Kippasto.

«Ühtlasi kutsume Riigikogu asutama Lasteabifondi, kuhu jõukad ja hästi teenivad inimesed saaksid annetada neile makstavad riiklikud lapsetoetused, et seda raha kasutataks paljulapseliste perede abistamiseks,» seisab avalduses.

Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioon loodi aastal 1993 ja on muu heategevuse kõrval initsieerinud mitmeid mastaapseid kodanikualgatusi, nagu emapalk, koolisööklate kampaania, lasteaedade toidukultuuri konkurss «Võlupada» jm. EDA annab tublidele naistele igal aastal välja tiitleid Tartu Edukas Daam ja Tartu Aastate Daam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles