Soome spetsialist ennustab seagripi teist lainet kevadeks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin
Seagripivaktsiin Foto: AFP / Scanpix

Soome tervise- ja heaoluameti (THL) peadirektor Juhani Eskola ennustuse järgi saabub seagripi (A/H1N1) teine laine kevadel ja seetõttu soovitab ta inimestel lasta end vaktsineerida.


«Hiljutine gripilaine on taandunud ja meil teatatakse vaid üksikutest haigusjuhtudest. Viirus jääb inimeste sekka alles ja seega tasub end siiski vaktsineerida. Teine laine võib arvatavasti tulla kevadel, kõige tõenäolisemalt näeme seda viirust taas järgmisel talvel,» rääkis Eskola telekanali MTV3 hommikuprogrammis «Huomenta Suomi».

«Mida suurem hulk elanikkonnast end vaktsineerida laseb, seda kindlama piiri saame panna gripiviiruse teisele lainele. Bakter ei leia sihtmärki - sel pole nakatamisvõimalusi,» selgitas ta.

Vaktsineerimisüleskutse taga on osaliselt see, et riik kulutas vaktsiini ostmiseks päris palju raha. Osa vaktsiinist aegub juunis, värskeim partii kestab järgmise aasta alguseni.

«Vaktsiini osteti ja selle eest maksti raha. Kui seda ära ei tarvitata, jääb kõik ladudesse,» jutustas Eskola.

Soome elanike jaoks on vaktsineerimine tasuta ja aega selleks broneerima ka ei pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles