Peep Aru riigikokku kandideerimisest: inimese tegelikke motiive ei tea

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Peep Aru ütles Postimees.ee'le, et valituks osutunud inimesed peaksid tööle asuma seal, kuhu nad kandideerisid.


Mida arvate Ene Ergma mõttest, mille järgi võiksid erakonnad sõlmida aumeeste kokkuleppe valimistel peibutusparte mitte üles seada?

Üldprintsiip peaks olema selline, et kui inimene julgeb ja tahab kandideerida, siis ta peaks olema ka valmis vastutuskoorma võtmiseks. Printsiibis pean ma sellist lähenemisviisi õigeks. Samal ajal ei saa me inimese sisse näha, et otsustada, mida ta teha plaanib. Aga kas erakonnad võiksid sellisele kokkuleppele jõuda - seda ma ei oska öelda, ei ole selle üle nii tõsiselt arutanud ja minu meelest ei ole see pragu Eesti riigi kõige suurem probleem.

Mida arvate riigikogu liikmete arvust ja kas seda peaks muutma?

Arvan, et meie põhiseaduses fikseeritud 101 liiget on täiesti paras seda suurt vastutust kandma ja tööd tegema.

Mida arvate ideest, mille kohaselt jäävad ministrid riigikogu liikmeks edasi ning nende asemele asendusliikmeid ei tule?

Kindlasti on ka selline süsteem kasutusel mõnedes maades, aga ma arvan, et see on Eestis traditsiooniks saanud ja juurdunud ning võiks selle süsteemi juurde jääda. Seda enam, et mõlemal pool on piisavalt palju tööd. Nii ministritel kui ka riigikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles