Jõhvi ekslinnapea kuriteokahtlustuse kohta: olin mutrikene ahelas

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Keerme.
Aavo Keerme. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kauaaegne Jõhvi linnapea Aavo Keerme, kes on peakahtlusalune kriminaalasjas, mis seotud Jõhvile ligi kolme miljoni krooni suuruse kahju tekitamisega, eitab süüd ja leiab, et oli vaid mutrike ahelas.


Prokuratuur esitas eelmisel nädalal Keermele kahtlustuse riigihangete teostamise nõuete rikkumises ning teatas, et oma tegevusega tekitas ta Jõhvile linnapeana kahju veidi üle 2,7 miljoni krooni, kirjutab Põhjarannik.

Aavo Keerme ütles, et ta ei mäleta neid sündmusi, mis olid seotud N&Vga sõlmitud lepinguga, sest aega on nii palju mööda läinud.

«Ega siis mina olnud selle vedaja, olin üks mutrikene selles ahelas ning ei otsustanud üksi midagi,» ütles 13 aastat Jõhvi linnapeana töötanud Keerme. Samas ei osanud ta öelda, kelle käsi võis olla linnavalitsuses suunav selleks, et Keerme allkiri lepingule alla sai.

Keerme jäi omavalitsusjuhi kohast ilma pärast 2005. aasta omavalitsuse valimisi, kui tema juhitud valimisliit Jõhvi Kodanik deklareeris koostööd praeguse valimisliidu Jõhvi, Keskerakonna ning Rahvaliidu koalitsiooniga, ent viimasel hetkel läks koostööle N&V juhi Nikolai Ossipenko loodud valimisliiduga Rahva Usaldus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles