Karel Rüütli riigikokku kandideerimisest: meie eelistame reaalseid kandidaate

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli Foto: Priit Simson

Riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli ütles Postimees.ee'le, et erakondade kokkulepe peibutuspartide tõrjumiseks oleks mõistlik.


Mida arvate Ene Ergma mõttest, mille järgi võiksid erakonnad sõlmida aumeeste kokkuleppe valimistel peibutusparte mitte üles seada?

See on väga mõistlik ettepanek. Rahvaliit on alati eelistanud reaalseid kandidaate, neid inimesi, kes kandideerivad just nendes piirkondades, kus nad ise on aktiivselt osalenud ja kaasa löönud.

Mida arvate riigikogu liikmete arvust ja kas seda peaks muutma?

Praegune süsteem on jätkusuutlik ning end tõestanud, et suudab toimida. Me ei näe praegusel hetkel küll põhjust, et seda süsteemi oleks vaja muutma hakata.

Mida arvate ideest, mille kohaselt jäävad ministrid riigikogu liikmeks edasi ning nende asemele asendusliikmeid ei tule?

See süsteem, mis praegu kehtib, on täiesti rahuldav. Keegi peab ju nende ministrite asemel ju riigikogus tööd edasi tegema. Arvestades, kui suur koormus on meie ministritel ja kui tõsist tööd peab tegema riigikogu, eriti kriisi ajal, siis mõistlik oleks kindlasti, et need inimesed ei saa olla ühed ja samad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles