Eiki Nestor peibutuspartide leppest: meilt roheline tuli

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor
Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna riigikogu fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles Postimees.ee'le, et mõte peibutuspartidest ühise kokkuleppega loobuda on väärt.


Mida arvate Ene Ergma mõttest, mille järgi võiksid erakonnad sõlmida aumeeste kokkuleppe valimistel peibutusparte mitte üles seada?

Meie poolt ideele roheline tuli sellise kokkuleppe sõlmimiseks. Ise me selle teemaga ise küll silma ei ole paistnud.

Mida arvate riigikogu liikmete arvust ja kas seda peaks muutma?

Soovid ja riigikogu liikmete arv on kaks erinevat asja.Väiksema riigikogu puhul tekivad mitmed omad probleemid ja kuigi seal on ka mingid omad veetlused, usuksin teadlasi ja ei hakkaks neid numbreid muutma.

Mida arvate ideest, mille kohaselt jäävad ministrid riigikogu liikmeks edasi ning nende asemele asendusliikmeid ei tule?

See on meil läbi vaieldud asi ja vaieldi see läbi siis, kui põhiseaduslikus assamblees arutati meie põhiseadust. Ise ma suurt sisulist vahet ei näe ja ei arva, et tegemist oleks muudatusega, mis meie elus midagi oluliselt muudaks. Asendusliikmed ei ole mingisugune õnnetus, inimesed teevad korralikult oma tööd ja teavad, et kui minister tagasi tuleb, on sunnitud tema tagasi minema. Mina ei näe kehtivas süsteemis midagi halba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles