Ergma: olen nõus peibutuspartide lepet arutama

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esimehe Ene Ergma sõnul oleks peibutuspartide leppest kasu ainult siis, kui kõik sellest kinni peaksid.


«Kokkulepe, et erakonnad koostaksid oma valimisnimekirjad arvestades kandideerijate reaalset valmidust asuda valituks osutudes oma kohust täitma, saab sündida ja toimida ainult sel juhul, kui kõik erakonnad sellest kokkuleppest kinni peavad ja ei hakka trikitama,» ütles Ergma.

Ta kinnitas, et on sellise idee välja öelnud ja kui erakonnad leiavad, et mõttel on jumet, siis on ta nõus seda arutama.

Ergma tunnustas kodanikeühenduste liidu EMSL senist tegevust valimiste hea tava välja töötamisel ja selgitamisel. «Valijad muutuvad sellest teadlikumaks ja nõudlikumaks ning poliitikud peavad reageerima.»

Vastuseks küsimusele, et millise toetuse võiks ettepanek riigikogulaste seas leida, viitas Ergma Postimees.ee eilsele küsitlusele, kus riigikogu fraktsioonide esindajate arvamustest on enamik väljapakutud kokkulepet toetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles